GroArt Fest

GroArt Fest je osmišljen kao platforma za povezivanje umetnosti i prakse, koja deci osnovnoškolskog uzrasta pruža priliku da pristupe umetnosti na jedan potpuno nov način. Osnovni cilj i ideja ovog festivala je da deci iz osnovnih škola sa teritorije Opštine Grocka približi književnost, muzičku i likovnu umetnost, ali i da ih interdisciplinarno poveže putem multimedijalnih sredstava, na način koji će deci omogućiti da ih koriste u raznim segmentima obrazovanja.

Festival je zamišljen kao deo redovnog programa ‚‚Dečije nedelje", manifestacije koja se organizuje širom Srbije, u svim opštinama i gradovima, tokom prve nedelje oktobra meseca i u kojoj mogu učestvovati svi osnovci.

Festival će se održavati u prostorijama zgrade opštine Grocka i trajaće četiri dana. Festival će biti zasnovan na trodnevnim radionicama, koje će pružiti mogućnost svim učenicima sa Opštine Grocka da učestvuju u predviđenim aktivnostima, bez obzira na predznanja iz datih oblasti. Takođe, deca će moći novostečena znanja praktično da prikažu u toku poslednjeg, revijalnog dana festivala. Polaznicima se pruža prilika da sarađuju sa edukatorima čije znanje, iskustvo i dugogodišnja praksa  obezbeđuju savremen, inovativan i drugačiji pristup vaspitno-obrazovnom radu. U toku poslednjeg dana festivala polaznici radionica će stečena znanja predstaviti kroz diskusiju, koncerte, izložbu radova i Zbornik radova dečijeg umetničkog stvaralaštva. Sve radionice su osmišljene tako da povezuju znanja iz različitih oblasti putem interdisciplinarnog pristupa književnosti i umetnosti, a takođe i upotrebom modernih tehnoloških sredstava.

Tema ovogodišnjeg festivala je Dunav, tako da će aktivnosti u okviru radionica festivala biti prilagođene toj osnovnoj ideji i temi festivala.

Pokrovitelji      Festivala
  Organizatori    Festivala

Kontaktirajte nas

Success! Message received.